Ενιαίο πλαίσιο πληρωμών SEPA


Από την 01.08.2014 επιβάλλεται η αποκλειστική χρήση του ΙΒΑΝ (Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού) σε όλες τις συναλλαγές.

Alpha Mass Payments

H Alpha Bank σας προσφέρει τη νέα υπηρεσία μαζικών εντολών μέσω διαδικτύου για εύκολη, γρήγορη και με απόλυτη ασφάλεια εκτέλεση των συναλλαγών σας.

 

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.

Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους.

Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail.

Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως.

Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox).

Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις/ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware).

Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως «ύποπτα» e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συναλλαγών σας, πατήστε ΕΔΩ. 

Ανακοίνωση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων (κωδικό συνδρομητή, μυστικό κωδικό, πρόσθετο κωδικό ασφαλείας) μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing emails). Τα μηνύματα αυτά υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank,  περιλαμβάνουν περιεχόμενο που «εξαπατά» τον παραλήπτη (π.χ. του ζητούν να συγχρονίσει τη συσκευή πρόσθετου κωδικού, να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του) και τον προτρέπουν να πατήσει σύνδεσμο που οδηγεί σε σελίδα που προσομοιώνει την σελίδα του Alpha Web Banking, προκειμένου να εισάγει τα στοιχεία προσβάσεως στο Alpha Web Banking.
Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όπως αγνοείτε και διαγράφετε αμέσως «ύποπτα» μηνύματα που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία, χωρίς να προβαίνετε σε καμία περαιτέρω ενέργεια.
Επίσης, δύναται να έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα κατά την είσοδό σας ή κατά τη διάρκεια εκτελέσεως των συναλλαγών στο Alpha Web Banking να εμφανίζονται αναδυόμενα «ύποπτα» παράθυρα (π.χ. δείτε εδώ), τα οποία πρέπει να αγνοείτε και να ειδοποιείτε άμεσα την Τράπεζα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.
Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της Τραπέζης στο 801 11 326 00 00 ή στο 210 326 00 00 από κινητό ή το εξωτερικό.

 Συνέχεια